Belépés


Legnépszerűbb horvátországi úticél-irány Crikvenica! Legnépszerűbb horvátországi úticél-irány Crikvenica! Legnépszerűbb horvátországi úticél-irány Crikvenica!
Legnépszerűbb horvátországi úticél-irány Crikvenica!

Crikvenica

Az egyik legnépszerűbb nyaralóhely Crikvenica, hiszen néhány óra alatt megközelíthető Magyarországról (Budapestről kb. 5-6 óra). A Kvarner-öbölben, az Adriai-tenger partján fekszik a hegyek közelségében. Strandolásra, pihenésre és feltöltődésre alkalmas úticél. Nem csupán a tengerpartjai rendezettek és gyönyörűek, hanem zöld dombvidékben is gazdag. Egy domboldalban helyezkedik el, ezért ajánlataink között is sok tengerre néző apartmant találsz.

Három település (Crikvenica, Dramalj és Selce) szinte össze van épülve 10-15 km-es hosszú szakaszon. Crikvenica északi irányban Dramaljjal, délre pedig Selcével nőtt össze. Ha a nyüzsgést keresed, akkor Crikvenica a te helyed, mert egy pörgős, mediterrán város.  

Crikvenicai riviéra néven is szokták emlegetni, hiszen kristálytiszta tengerrel, csodálatos strandokkal, természeti környezettel teli és a szemközti Krk-sziget kilátása teszi még emlékezetesebbé. 19. század végén kezdett felerősödni a város turizmusa, ugyanis akkor építették fel az első szállodákat, azóta is virágzik. Egészségturizmusa is akkor fejlődött, ma már az “Egészség oázisának” szokták nevezni, mivel a sós tengeri levegő keveredik a tiszta hegyvidéki légáramlattal, csak élvezned kell a Crikvenica csodás adottságait.

 

Tengerpartok

Crikvenica tengerpartjai leginkább kavicsosak, de homokos stranddal is találkozhatsz. A hosszú partszakasz fizetős és ingyenes strandolási lehetőségeket nyújt.

 

Homokos strand

Kezdjük a legnépszerűbb vagyis a legnagyobb városi, fizetős stranddal (városi szabad strandon túl helyezkedik el). Kék zászlós minősítésű partszakasz. Lassan mélyül, így gyerekes családoknak is tökéletes választás.  A fizetős strand nagyon jól felszerelt, tartalmazza a játszóteret, óriáscsúszdákat, csúszdás légvárat és még sok más érdekességet, amit a gyerkőcök imádni fognak.

Crni Molo még érdekes lehet a homokos tengerpart szerelmeseinek, ugyanis ez is közkedvelt strand. Szintén fizetős és kék zászlós minősítésű partszakasz. 

 

 

Kavicsos strand

A fent említett városi strand mellett elhelyezkedő 1,5 km hosszú partszakaszon a Balustrada strand található, amely ingyenes, bár a zuhanyzóért fizetni kell. Kavicsos és sziklás stranddal rendelkezik. Kávézók, éttermek, bárak és vízisportok egész napos szórakozási lehetőségeket nyújtanak.  A kék zászlós minősítést ez a strand is megkapta. 

 

 

Kutyás strand

2010 júliusában nyitották meg a kutyás strandot, amelyet már világszerte ismernek. Vízi és part menti játékokon kívül, még saját zuhanyzójuknál is felfrissülhetnek. Garantálom, hogy a kiskedvenced nagyon fogja szeretni ezt a helyet. 

 

Látnivalók

Crikvenica főtér

Egy esti séta közben érdemes megnézni a crikvenicai főteret. Nagy kitejredésű, mészkő járólappal burkolt tér, szinte az összes rendezvényt itt tartják. A főtér végén van egy móló, innen indulnak a hajós kirándulások is. 

 

Aquarium

A kikötőtől nem messze megnézheted az Auqariumot, ahol  több mint 100, az Adriai-tengerből származó halfajt, és közel 50 trópusi halfajt tekinthetünk meg. Érdemes tudni, hogy a gyerkőcöknek 3 éves korig ingyenes a belépő. 


 

Szerelem Ösvénye (Love Path)

Crikvenica környékének egyik legszebb sétányának tartják. A Szerelem Ösvénye 8 km hosszú sétány, melynek nevét arról kapta, hogy a szerelmespárok kedvenc helyévé vált. Szeress bele Crikvenicába!

 

Adrenalin park

Dramalj felőli végén felépítették az Adrenalin parkot. Ha szeretsz paintballozni, focizni vagy akadálypályákon végigmászni, akkor ide érdemes elmenned. Gyerekeknek és felnőtteknek is jó szórakozási lehetőség, ha éppen nem a tengerparton pihennél.

 

 

Crikvenicai Városi Múzeum

Megtekinheted a régi tárgyi emlékeket, amely bemutatja a vidék életét egészen az őskortól a 20. századig. 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy Crikvenica és a környék örökségét egy helyen összegyűjtsék és megörökítsék. 

Megközelítés

Magyarországról autóval egyerűen és gyorsan juthatunk el Crikvenicára. Az M7-es autópályán kell végighaladni a letenyei határátkelőig. Ezt követően az A4-es autópályán haladunk tovább Zágrábig. Itt az A1-es autópályát követjük. Karlovacnál elágazik az autópálya, ahol Isztria/Rijeka felé tartó A6-os autópályán folytatjuk az utunkat. Ha szeretnénk elkerülni a Rijeka város dugóját, akkor a város előtt Krk sziget/Crikvenica felé tartó irányba kell utazni, itt kell elhagyni az A6-os autópályát. Jól ki van táblázva az útvonal, így innen már könnyen odatalálunk Crikvenicára.

Ha nem szeretünk autókázni, akkor érdemes utánanézni a Budapest Rijeka vonatjáratnak, amit a MÁV szervez. Rijekából busszal vagy taxival jutunk el Crikvenica településre. 

Milyen üzemanyagon felüli utazási díjra lehet számítani? Van egy szuper oldal, ahova beírod az indulási címedet, úticélt és ki tudod számolni, milyen egyéb utazási költségekre kell számítanod: https://horvatutdij.hu/.

 

A várható költség a letenyei határátkelőhelytől számítva Crikvenica településig autóval:

Autópályadíj: egy irányban 105 kn

  • Felhajtó: Goričan- Lehajtó Sveta Helena 44 kn
  • Felhajtó: Zagreb(Lučko)- Lehajtó Oštrovica 61 kn

Összesen 210 kn (oda-vissza), azaz 11.000 Ft körül mozog

 

Reméljük kedvet kaptál az utazáshoz!

Keress minket bátran, mi megszervezzük neked a legjobb szállást! 

SzállásSziget Társ az utazásban!Legnépszerűbb horvátországi úticél-irány Crikvenica!
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata