Belépés


Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal
Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal
 • A pápai Horváth család több alkalommal és számos különböző, csodálatos helyszínen járt már Horvátországban és még sok terv van a tarsolyukban. Olvassátok el a velük készült rövid írásunkat, melyben szívesen megosztották velünk a tapasztalataikat.

 • SzállásSziget: Hány helyen jártatok már Horvátországban?
  • Horváth család: Eddig négyszer voltunk Horvátországban, és egy-egy utazás során mindig megnézzük a szállásunk közelében lévő helyeket. Az első utazáson Novi Vinodolskiban szálltunk meg, ekkor a Plitvicei tavaknál is voltunk, illetve a Krk-szigeten is több helyen (Krk város, Vrbnik, Malinska). A második utazás során Rovinjban szálltunk meg, ekkor bejártuk még Pulát, Novigradot, és a Limski fjordot is. A harmadik utunkon Dramaljban aludtunk. Ekkor még Crikvenicában, Lovranban, a világ legkisebb településén, Humban, a Vojak-kilátónál és újra a Krk-szigeten voltunk (Baska, Punat). Idén nyáron pedig Primostenben nyaraltunk, és nem hagyhattuk ki a közelben lévő gyönyörű régi városokat sem, ilyen volt Trogir, Sibenik, Split és Zadar is.

 • SzállásSziget: Milyen időszakokat választotok a pihenéshez?
  • Horváth család: Eddig mind a két évben tavasszal és nyáron voltunk Horvátországban. Tavasszal valamelyik hosszú hétvégét választjuk, nyáron pedig azt az időszakot amikor még nincsenek, vagy már nincsenek annyian, mint főszezonban. Nekünk ez tavaly június vége volt, idén pedig szeptember legeleje. Ilyenkor már nincs akkora tömeg, ezt városnézés és fürdés szempontjából is jobban szeretjük. 

 • SzállásSziget: Miért szeretitek Horvátországot?
  • Horváth család: Először is, mert nagyon szép. Már az első utunkon teljesen le voltunk nyűgözve, hogy milyen gyönyörű a tenger, mennyi szűk utca van a városokban. Valamint közel van, 5-7 óra utazással már a tengerparton vagyunk. És nem utolsó sorban az is egy nyomós indok, hogy eddig mindenhol azt tapasztaltuk, mennyire segítőkészek, vendégszeretőek a helyi emberek mind a vendéglátóhelyeken, mind a szállásokon. 

 • SzállásSziget: Mi alapján választjátok ki az úticéljaitokat? 
  • Horváth család: Sokat olvasunk és keresgélünk az interneten, több Horvátországos csoportban is bent vagyunk, és itt rengeteg szép helyet látunk. De például a mostani nyaralásunkat Primostenben, azért választottuk, mert láttuk, hogy ti mennyiszer visszamentek, és milyen gyönyörű, ahogy a képeken visszaadjátok - és nekem ez egy fő szempont, hogy ahova megyek ott kismillió képet tudjak készíteni. 

 • SzállásSziget: Mi az, amit a szálláskeresésnél figyelembe vesztek? 
  • Horváth család: A legfontosabb nekünk a tisztaság, az értékelések alapján, valamint a kilátás és az elhelyezkedés - tengerre nézzen, és viszonylag közel legyen a strandhoz. 

 • SzállásSziget: Melyek a kedvenc helyeitek és miért? 
  • Horváth család: Most először voltunk Primostenben, de ahogy hazajöttünk már tudtuk, hogy 99 százalék, hogy jövőre is ide fogunk menni nyaralni, annyira megkedveltük. Továbbá Rovinj is nagy kedvenc lett, a hangulata és a gyönyörű városa miatt. 

 • SzállásSziget: Hova szeretnétek még eljutni Horvátországon belül? 
  • Horváth család: Már több helyet is kinéztünk a családdal. Ilyen például a Krka Nemzeti park, a Losinj sziget, Dubrovnik, és a Brac sziget. Továbbá nekem még nagy vágyam, hogy ezek mellett Omisba, Brelába és a Cetina folyó forrásához is eljussak. 

 • SzállásSziget: Mit javasolnátok másoknak, ami nektek bejött és széppé tesz minden utat? 
  • Horváth család: Számunkra az volt, hogy nem főszezonban mentünk, így nem kellett annyi ideig várni sehol sem, akár a városokban, akár az autópályán, fizetőkapuknál. Valamint, hogy nem nagyvárosokban szálltunk meg, inkább kisebb helyeken (Primosten, Rovinj, Novi Vinodolski, Dramalj). 

 • SzállásSziget: Vannak esetleg olyan extra javaslataitok, amit szívesen megosztanátok másokkal? 
  • Horváth család: Az én személyes extra javaslatom, hogy figyeljünk meg minden kis apróságot és fényképezzünk is le. Azt, amiben látunk egy kis szépséget, kreativitást - ilyen például egy különleges naplemente, egy nem mindennapi virág, egy utcai árus, friss gyümölcsök, a tenger habjai, amiket a hullámok keltenek- tehát mindent, ami minket személyesen megérint vagy felfigyelünk rá. Ezek lesznek, azok a képek, amiket ha visszanézünk - pár héttel, hónappal később - otthon, mosolyt csalnak az arcunkra és előhozzák az akkor megélt érzéseinket, amikor a kép készült.

   Köszönjük a beszélgetést!

 


 

Fotók: Horváth Stella (nézzétek meg szuper fotóit Facebook és Instagram oldalán is)

 

 

 

 Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal
Hasonló bejegyzések


Horvátország egy család szemével
Kedvcsináló: Mit is jelent ez a szó? Néha olyan elcsépelt lehet, de ha tartalommal töltjük meg, igenis meghozza a kedvet! Nekem legalábbis igen. :)
Először is nagyon örülünk, hogy ránk találtál,
Hegyen-völgyön át Omisba... Avagy hogyan maradjon több tízezer forint a zsebedben!
Ha azon gondolkodsz, hogy kikerülnéd az autópályát, miközben délebbre tartasz Horvátországba, olvasd el rövid interjúnkat és talán kedvet kapsz mind a közutakhoz, mind ahhoz, hogy útba ejtsd Omist :)
Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények!
A picikkel való utazás bizony feladhatja a leckét! Kihívások elé állíthat, de felejthetetlen élményeket jelenthet! A Szösz családdal beszélgettünk, akik két pici gyermekkel indultak útnak az Adriához,
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata