Belépés


Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények! Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények! Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények!
Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények!

SzállásSziget: Hány évesek a gyermekeitek?
Evelin: Amikor belevágtunk a horvátországi nyaralásba, akkor a nagyobb gyerkőcünk 3 éves, a kisebb 4 hónapos volt. Két ekkora gyerekkel bátorság hosszabb útra indulni, legalábbis ezt mondták mások, de úgy éreztük, ez a fajta levegőváltozás többet ad a családnak, mint amennyi nehézséget rejt és nem megoldhatatlan feladat.

SzállásSziget: Miért gondoltátok úgy, hogy nekivágtok egy hosszabb útnak?
Evelin: Nem szerettük volna a külföldi nyaralás élményét feladni csak azért, mert pici gyerekeink vannak. Azt gondoljuk, hogy a legjobb ajándékok nem tárgyak, hanem élmények, közösen eltöltött idő. Erre a nyaralásra még talán nem fognak emlékezni, de reméljük, hogy évről évre sikerül átadnunk így az érzést, hogy együtt lenni jó, hogy új élményeket szerezni, a világot felfedezni jó érzés és különleges, nem pedig ijesztő.


SzállásSziget: Milyen kritériumokra figyeltetek a szállás kiválasztásánál?
Evelin: A szállás kiválasztásánál fontosnak találtuk, hogy biztonságos legyen. Például ne tetőtérben legyen, mert a meredek lépcsőn a nagyobb könnyen leesehet, a picit nehéz biztonságban fel-le vinni. Legyen könnyen megközelíthető, legyen a közelben bolt és orvosi ellátás, hiszen gyerekekkel, pici gyerekekkel főleg, bármi megtörténhet, ezért nagyon fontos az utasbiztosítás is. Illetve fontos, hogy közel legyen a parthoz is, hiszen így egyszerűbb velük elindulni.


SzállásSziget: Milyen nehézségeket vagy akadályokat láttatok előre és melyek értek meglepetésként benneteket?
Evelin: Az út hosszúsága mindenképp nehézséget jelent, de felkészültünk játékokkal, illetve kora hajnalban indultunk, így az út nagy részét átaludták és elkerültük a nagy forgalmat is. Hazafelé nem így tettünk, így a haza út kicsit küzdelmes volt, ezen legközelebb változtatnánk. Ami miatt még aggódtunk, hogy a tenger mellett kevés árnyékos hely van, ezért érdemes napernyővel, kis sátorral készülni, ami biztosítja az árnyékot. Azt tapasztaltuk viszont, hogy az aprókavicsos partszakasz sem rosszabb, mint a homokos. Egy kis vízicipőcske az apró talpakra, és boldogan eljátszik az érdekes pici kavicsokkal is. Mi mindkét partszakaszt kipróbáltuk, mindegyik nagy élmény volt. Érdemes lassan mélyülő partszakaszt választani, így nem kell felettébb aggódni a biztonság miatt sem, kis odafigyeléssel mindenkinek pihentető a strandolás.

 


SzállásSziget: Ajánlanátok másoknak is, hogy induljanak neki kicsi gyerekekkel? Miért? Milyen élményekkel lettetek gazdagabbak?
Evelin: Mindenki maga ismeri a gyermekeit, de így utólag azt érezzük, hogy érdemes nekivágni ekkora útnak és újra ugyanígy tennénk! Ez a fajta lazaság hozzásegített olyan élményekhez amikhez máskülönben csak évek múlva jutottunk volna ha nem vágunk bele. A nagyobb gyerkőc azóta is emleget olyan dolgokat amik nagyon tetszettek neki pl: pálmafák, utazás a komppal, tengeri sünök stb. Szeretné, ha jövőre is tengerhez mennénk nyaralni, ennél jobb visszajelzés nem is kell. És mi, felnőttek is boldogan maradtunk volna még több időt.

Nagyon köszönjük, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat és várunk vissza benneteket jövő nyáron is!

Fotók: Szösz család


 
 

 


Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények!
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Picikkel a tengerpartra - kihívások és felejthetetlen élmények!
Hasonló bejegyzések


Bátran indulj neki a gyerekekkel!
Néha többet gondolkodunk azon, hogy elinduljunk-e vagy sem, felvállalva az ismeretlent, az előre nem látható nyűgöket a gyerekek körül - aztán kiderül, hogy micsoda? Soha nem tettem volna másként! Újr
Ajándékozd meg szeretteid!
"Mert jobb adni, mint kapni", tartja egy bölcs mondás. És ez tényleg igaz, nincs is annál jobb, mint amikor látod a szeretett személy arcán az örömet, amit az általad készített, vagy adott ajándék ok
Négy utazás - húsz csodálatos hely! Interjú a Horváth családdal
A pápai Horváth család több alkalommal és számos különböző, csodálatos helyszínen járt már Horvátországban és még sok terv van a tarsolyukban. Olvassátok el a velük készült rövid írásunkat, melyben sz
Hegyen-völgyön át Omisba... Avagy hogyan maradjon több tízezer forint a zsebedben!
Ha azon gondolkodsz, hogy kikerülnéd az autópályát, miközben délebbre tartasz Horvátországba, olvasd el rövid interjúnkat és talán kedvet kapsz mind a közutakhoz, mind ahhoz, hogy útba ejtsd Omist :)
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata