Belépés


Plitvicei tavak-a természeti kincs Plitvicei tavak-a természeti kincs Plitvicei tavak-a természeti kincs
Plitvicei tavak-a természeti kincs

Horvátország egyik leghíresebb nevezetessége a Plitvicei tavak Nemzeti Park. Nagyon népszerű kirándulóhely a magyarok körében is, mivel viszonylag közel fekszik és mégis gyönyörű látvány. A parkban sétálva gyönyörködhetsz a páratlan mészkőlerakódásban, a zöld tavakban, a vízesésekben, az állat- és növényvilágban. Több, mint 100 vízesést is megcsodálhatsz. Az egész parkot bejárhatod gyalog is, de érdemes kihasználni a kisbuszt és a hajókázást is, hiszen a mesés vízesések, tavak mellett kisbusszal/hajóval való utazás is hatalmas élmény. Fontos tudni, hogy a park nyitva van télen és nyáron egyaránt, minden nap (a részletes nyitvatartásról lentebb olvashatsz). 

Növény és állatvilágban gazdag, közel 1300 növényfaj él a nemzeti parkban és kb 350-féle lepke, 50 emlős, 20 denevérfaj és közel 200 madárfaj őshonos itt. 

A nemzeti park 1979 óta az UNESCO világörökség része.

 

Engedj te is a csábításnak és fedezzük fel együtt a Plitvicei tavakat! 

 

A Plitvicei tavakat 2 részre szokták osztani: felső és alsó tavakra. 

Felső tavak: 12 tó alkotja a felső tavakat és ezek közül a legnagyobb tó a Kozjak, itt még csónakázni is tudsz. A második legnagyobb vízesést is itt tudod megnézni (Galovacki buk), melynek szépsége magával ragad. 

 

Alsó tavak: itt fekszenek a legszebb, leghíresebb “képeslapi” vízesések. A legmagasabb vízesést az alsó tavaknál Nagy Vízesést (Veliki slap) nézheted meg, amely 78 méter magas. Az alsó tavak 4 tóból állnak (Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és Novakovića Brod).Útvonal Magyarországról

Budapestről kb. 5-6 órás út, szóval autóval érdemes elindulni, mert nincs túl messze és egyszerű is, hiszen nagyon jól ki van táblázva. Magyarországon belül az M7-es autópályán kell végighaladni, majd letenyei határon átérve az A4-es vonalat kell követni, ezt követően Zágrábnál az A1-esen keresztül érdemes folytatni az utat. Pontosan Karlovacnál kell elhagyni az A1-es útvonalat és a régi 1-es főúton kell végigautózni a maradék 80 km-t. Amikor elértük a Plitvicei tavakat, ne álljunk meg rögtön, hanem haladjunk tovább az "Ulaz N2" tábláig - itt már biztonságosan lehet parkolni. Tippek:

-tavasszal az egyik legszebb időpont a Plitvicei tavak meglátogatására, hiszen a téli csapadék után vízbőség jellemző a területre, így ennek gyönyörűségét ki lehet használni

-érdemes meglátogatni Slunj települést, mert gyönyörű és sok szépséget kínál

-ha esőben megyünk, akkor nagyon kell vigyázni, mert csúszósak a fapallók

-akár belefér 1 napos programba, de érdemes a környéken foglalni szállást és a közelben lévő látnivalókat is megnézni

-Bistro & caffe Plum egy kiváló étterem a környéken, ha megéheznél 

 

 

Nyitvatartás:

Nyáron (reggel 7 és este 8 között), tavasszal és ősszel (reggel 8-től este 7-ig), míg télen (reggel 8-tól délután 4-ig). Fontos tudni, hogy a belépő árai magukban foglalják a nemzeti park területén lévő járművek (kisbusz, hajó),szóval a helyszínen már nem kell fizetni, viszont elkérhetik a belépőjegyet, ezért érdemes jó helyre eltenni.

 

Jegyvásárlás:

Kétféleképpen tudsz jegyet vásárolni:

-helyszínen

-online jegyvásárlás (ITT!) https://ticketing.np-plitvicka-jezera.hr/Index.aspx?l=EN

 Ha nem vásárolsz előre jegyet, itt tudod megnézni hány szabad hely van még: http://oa.rao.hr:8051/#/dashboard

 

Hol foglaljunk szállást a Plitvicei tavak közelében?

Ha szeretnétek meglátogatni a Plitvicei tavakat, de maradnátok még egy pár napot a környéken, akkor a következő szállásokat ajánljuk: (Kőrösi Mercédesz ajánlásával)

 

1. https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartman-milka-8018

2. https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartman-zoran-6363

3.https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartmanok-es-szobak-nevenka-4634

4.https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartmanok-ana-5843

5.https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/szoba-anton-5842

6.https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartmanok-renata-4968

7.https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/haz-marijana-6227

8. https://szallassziget.hu/szallas/reszletek/apartmanok-es-szoba-robert-6974

 

Személyes tanácsokért vedd fel a kapcsolatot Kőrösi Mercédesszel! :)Plitvicei tavak-a természeti kincs
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata