Belépés


Tájékoztatás a koronavírus miatt
Kedves Foglalóink!
 
Szeretnénk tájékoztatást adni a külföldre utazással, szállásfoglalással, ill. foglalás lemondásával kapcsolatos lehetőségekről. 

A horvát partnereinkkel történt tárgyalások után és a konzuli szolgálat információi szerint, az alábbi tájékoztatást tudjuk adni:

Továbbra is az ÁSZF 12. pontjában meghatározott feltételekkel mondhatók le a foglalások. Ennek oka, hogy Horvátország Kormánya nem korlátozza a magyar turisták beutazását és a Magyar Kormány is zöld kategóriába sorolja Horvátországot, így a visszautazás is akadálymentes.

A hotelek és nagyobb panziók többsége előzékenyen, továbbra is díjmentes visszalépést biztosít, de a jellemzően magánszállásként működő apartmanok és villák tulajdonosai önkéntes alapon nem tekintenek el a lemondási díjaktól, mivel a nyári szezon szállásdíjaiból élnek. Egyre több apartman tulajdonosa mondja vissza azt az opciót, hogy a következő évre lehessen átszervezni a foglalást, mert a tömeges lemondások miatt nem biztos a jövő évi működésük.

Amennyiben egyik érintett kormány határzárat rendel el, az 'vis major' helyzet (lehetetleníti a szállás elfoglalását), így  hasonlóan a május hónaphoz, a szállásadók kötelesek elengedni a lemondási díjat és a már befizetett összegek teljes mértékben visszautalhatók Foglalóink részére.
 
FONTOS: Amennyiben karantén kerül bevezetésre a be- vagy kiutazás esetén, az még sajnos nem meríti ki a 'vis major' helyzetet, mert nem lehetetleníti a szálláshely elfoglalását. Teljesen megértjük, hogy a hazatérés utáni munkába állás miatt sokaknak ez vállalhatatlan lenne. Azonban ezt minden Foglalónak magának kell mérlegelnie és a kockázatok fényében döntést hozni az utazásról. Mi sem tudjuk előre a kormányok döntését és nem tudunk felelősséget vállalni az utazást károsan befolyásoló döntések következményeiért.

HA A DÖNTÉS AZ UTAZÁS:
Javasoljuk, hogy olvassák el utazási tájékoztatónkat. Ide kattintva is elérhető. Azok részére, akik már megkapták a foglalási igazolást (voucher), a külföldi tartózkodásuk alatt továbbra is éjjel-nappali elérhetőséget biztosítunk, hogy az esetlegesen felmerülő problémák kezelésében segíteni tudjunk!
 
HA A DÖNTÉS A FOGLALÁS LEMONDÁSA: 
Megértjük, ha valaki a bizonytalan helyzet miatt a foglalás lemondása mellett dönt.
Ezt írásban kell megtenni az info@szallassziget.hu címre küldött e-maillel. A lemondás előtt kérjük újra nézzék át a foglalás leadásakor elfogadott ÁSZF lemondási feltételeit (ld: az ÁSZF 12. pontjában felsorolva, szállástípusok szerint). MINDENKÉPPEN FIGYELJENEK AZ IDŐSÁVOSAN EMELKEDŐ DÍJAKRA!

Továbbá szeretnénk kiemelni, hogy a lemondási díjtól való eltekintés nem irodánk hatásköre! Ha a horvát vendéglátók nem kötelezettek az elengedésére (vis major helyzet nélkül nem), akkor továbbra is él a fizetési kötelezettség. Tekintettel a tömeges lemondásokra, irodánk nem tudja magára vállalni Foglalóink költségeit - még részben sem, mivel a lemondási díjakat teljes mértékben ki kell fizetnünk a szállásadóknak.

Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb megoldásokat találjuk erre a páratlan helyzetre! Ehhez viszont szükségünk van utazóink együttműködésére is!

Bármilyen kérdés, vagy a foglalás-lemondási igény esetében forduljanak hozzánk bizalommal! Ehhez kérjük, hogy írjanak irodánk e-mail címére (info@szallassziget.hu), mert kollégáink túlterheltek a telefonos elérhetőségeiken. 

Együttműködésüket és türelmüket megköszönve, 
a Szállássziget csapata nevében: 

Tóth Dániel 
ügyvezető


Tájékoztatás a koronavírus miatt
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata