Belépés


UTAZÁSI TÁJÉKOZTATÓ UTAZÁSI TÁJÉKOZTATÓ UTAZÁSI TÁJÉKOZTATÓ
UTAZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

A Horvátországba történő utazással kapcsolatos, hivatalos információ a Konzuli Szolgálat oldala alapján.


Aktuális:
 2021. 05. 06-tól


Az internetes hírportálokon sokszor olvashatók nem hivatalos és pontatlan hírek az utazási feltételekről. Szeretnénk segíteni nektek a megbízható információkkal, amik a konzulátus weboldalán elérhetők.

Kivonatosan:

Horvátországba, zöld besorolású országból korlátozás nélkül be lehet utazni (ez jó hír a határon túli magyar utazóinknak).
Magyarország viszont vörös zóna, ezért aki innen utazik, annak vagy egy 48 óránál nem régebbi mintavételezésű és nyilván negatív eredményű PCR tesztre van szüksége (más teszt nem elfogadott), vagy oltási igazolványra. Mivel az oltási igazolványt már az első oltás után kiküldik (és a legtöbb vakcina kétdózisú), a határon kérik az oltási igazolást is (nem gond, hogy magyar nyelvű, kiigazodnak a dátumokon). A dokumentumokon azt nézik, hogy az utolsó oltástól eltelt-e 14 nap - amihez a védettség kialakulását kötik.

Gyerekek esetében, a 7 év alattiakkal nem foglalkoznak. Ha a szülők megfelelnek a fenti feltételeknek, akkor a gyerekek szabadon beutazhatnak. A 8 és 17 év közöttieknek viszont ugyanolyan PCR teszt szükséges, mint az oltással nem rendelkező felnőtteknek.

A határátlépéshez regisztráció is kell, amin az elérhetőségi adatokon kívül meg kell adni az ottani tartózkodási helyet is, vagyis a szállás címét. A pontos címet a teljes szállásdíj kifizetése után, vagyis kb. egy hónappal az utazás előtt megkapjátok tőlünk, így a regisztrációt előre el tudják végezni, ami gyorsítja a határon való átjutást.
Ez a regisztrációs oldal elérhetősége (választható a magyar nyelv is): https://entercroatia.mup.hr/

Az országban maszk viselése kötelező, kivéve nyílt tereken - vagyis a tengerparton és a parkokban nem kell.

A hazautazáskor feloldották a korábbi karanténkötelezettséget. Így, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal, azok korlátozás nélkül hazajöhetnek.

Ha a foglalásotokkal kapcsolatban kérdésetek van, keressetek minket bizalommal bármelyik elérhetőségünkön!

Üdvözlettel:
a Szállássziget csapata

 UTAZÁSI TÁJÉKOZTATÓ
Vélemények
Oszd meg velünk te is véleményed!
Név *
E-mail *
Üzenet *


Elküldöm a véleményem!
Blog menü


A legtöbben, akik velünk utaznak nagyon szeretnek hasznos információt kapni arról, hogy az adott régióban mit is kell látni. A csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy Te ne csak szállásokat találj az oldalunkon, hanem izgalmas tartalmakat, beszámolókat és hasznos tanácsokat is. Van egy konkrét téma, ami érdekelne? Bátran írj Nekünk! Szívesen segítünk!
A Szállássziget Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Szállássziget Csapata